Skor

31 träffar

Nike Air Max 1 - skor som blev ikoner

Vad har Tupak Shakur, LeBron James och Charles Barkley gemensamt? Jo, de har alla burit Nike Air Max 1. Denna absoluta kultsko firar en snart trettioårig historia, och är en av Nikes bäst säljande skor genom tiderna. När den kom ut var den egentligen mest avsedd att springa i, men blev snabbt en modesko i storstäder världen över. Egentligen heter Air Max 1 rätt och slätt Air Max, men genom årens lopp har den fått ett sådant kultstatus att den helt enkelt blivit känd som Air Max 1, av den enkla anledningen att den var startskottet för Air Max-serien.

Kommer luftbubblan på Air Max 1 gå sönder?

Den första Air Max kom ut 1987, och tog verkligen världen med storm. Det var den första skon någonsin som hade ett ”hål” - en synlig luftbubbla i hälen, där du kunde se genom skon. Detta gjorde faktiskt en del människor oroliga, och på Nike fick man frågan ”Kommer inte luftbubblan punkteras?”. Idag låter det som ett roligt skämt, men 1987 var det en revolutionerande grej med luft i sulan. På tal om revolutionerande kan även nämnas att i tv-reklamen till Air Max 1 användes för första gången någonsin en Beatles-låt, och det var just Revolution som spelades. 2009 gjordes en ny version av Air Max 1, för att hedra den gamla trotjänaren, och den uppgraderades med dagens teknik, bland annat Flywire och torchmaterial.

Ta hand om dina Nike Air Max 1

Med ett par Air Max 1 från Nike har du verkligen ett par klassiska sneakers som kommer funka i åratal framöver, så se till att ta hand om dem på bästa sätt så de är fina länge också. Kontrollera alltid vad dina skor är gjorda av för material, då det kan variera mellan färgkombinationer och modeller. Har dina Air Max 1 en överdel gjorda av läder eller mocka rekommenderar vi att du impregnerar dem före användning så stöter de bort fukt och vatten bättre.

Nike Air Max 1 - med den ikoniska luftbubblan

Nike Air Max 1 är känd för sin höga sula med en rejäl lutning för ett bekvämt rullande steg. Den synliga Air-bubblan i hälen är ikonisk, och syns på alla Air Max 1. Utöver det kommer den i en mängd färger och kombinationer, så att det är lätt för dig att hitta en Air Max 1 som passar just din stil.

Relaterat till "nike air max 1"
Sida 1 av 1

31 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK