Nike Free Run 2 - skor för naturlig löpning

Nike’s helt klart populäraste modell i Free-serien är Nike Free Run 2. När den kom ut på marknaden år 2005 kom den i precis samma ögonblick som barfota-löpningen blev en rejäl trend. Hela Free-teknologin revolutionerade egentligen Nike, som tidigare alltid sat-sat på mycket stötdämpning och stöd i sina skor, men kanske är det ändå inte så konstigt att de tog till sig det nya tankesättet, när man kommer ihåg att de en gång tidigare skakat om löparskomarknaden med Air-teknologin, som ju också har sina rötter i naturen.

Free Rund 2 - del av en löparrevolution

Nike Free Run började utvecklas efter att anställda på Nike sett ett par Stanford-löpare de sponsrade springa barfota på träning. En idé föddes om att skapa en löparsko som bygger starkare fötter genom att låta dem använda sitt naturliga rörelsemönster. 2004 kom den första modellen ut, och 2005 kom så äntligen storsäljaren Nike Free Run 2. Med en snygg design och en tajt passform som ändå var mjuk, var den en perfekt fortsättning på Nike Free Run, så perfekt att Nike nu tio år senare har beslutat sig för att åter produ-cera Nike Free Run 2, självklart med förbättringar när det gäller teknik.

Skötseltips för dina Nike Free Run 2

Ett par Nike Free Run 2 är gjorda för att användas ofta och mycket, men kan behöva lite extra kärlek efter hårda pass. För att få bort smuts och fläckar, doppar du en trasa i lös-ning med tvättmedel och vatten. Tvätta sedan bort fläckarna från skorna. Om sulorna till exempel är leriga kan det vara bra att låta skorna lufttorka och sedan borsta bort smut-sen. Tvätta aldrig dina Nike Free Run 2 i tvättmaskin, då det kan påverka dem negativt.

Spring in dina Nike Free Run 2

För dig som precis upptäckt det här med en naturligare löpning rekommenderar vi att du går och springer in dina Nike Free Run 2 långsamt, då dina muskler behöver tid att an-passa sig efter den nya löpstilen med mer utrymme för ett naturligt steg. Detta för att musklerna ska kunna bli starkare och gradvis byggas upp. Du kan också utveckla din löpning till det bättre genom att låta tårna greppa marken som det är tänkta, och genom att låta musklerna i dina ben anpassa sig och jobba på ett naturligt sätt med dina Nike Free Run 2 som stöd.

Skor

|

Sida 1 av 1

×
×
Så skönt! Nu är den sparad!
Och där hamnade en favorit till i samlingen :)

29 träffar
För att hålla reda på vilka skor du har i varukorgen, vilken storlek du valt mm. använder vi så kallade cookies. Genom att fortsätta surfa på Footway.se godkänner du att vi gör det.×