Skor

5 träffar

Nike Free 5.0 - skor för naturlig löpning

Nike Free är ett koncept för de löpare som är intresserade av att springa så naturligt som möjligt. Skorna är otroligt mjuka och flexibla, och sulan är böjbar både bakåt och framåt. Tanken med skor som ger oss ett maximalt naturligt löpsteg är att våra muskler då ska fungera så som de var tänkta att fungera, och att vi med väldigt stötdämpande och upp-byggda skor inte ger våra fötter och ben möjlighet att prestera på sin fulla förmåga. I ett par Free 5.0 från Nike kan du alltså ta ut ditt löpsteg fullt ut och ge din kropp en större möjlighet att springa på ett naturligt sätt.

Utveckling av barfotakonceptet - Nike Free 5.0

Sedan starten för Nike Free Run 2005 har Nike utvecklat konceptet, och den största ut-vecklingen kom med Nike Free 5.0. Systemet med nummer står egentligen för hur hög stötdämpning skorna ger. 1.0 ger minst stötdämpning och 10.0 högst. Nike Free 5.0 är alltså medelhög stötdämpning, och det är en mycket populär löparsko. Den största för-ändringen med 5.0 var dock att stora förbättringar gjordes i materialet så att skorna håller ännu längre. Bland annat förändrades hälen och sidorna på skon, där det ofta uppstår slitningar eftersom vi ofta lägger stor vikt i hälen samt att vi stöter emot saker på sidorna.

Ta hand om dina Nike Free 5.0

Slit dina Nike Free 5.0 med hälsan, och ta hand om dem så kommer de vara dina stän-diga följeslagare i både skog och på asfalt. Tvätta gärna bort smuts från skorna med lite tvättmedel och vatten. Doppa en trasa i lösningen och rengör skorna. Låt alltid dina Nike Free 5.0 lufttorka, och lägg dem aldrig i torktumlare eller annan konstgjord värme. Löpar-skor kan även påverkas negativt av att tvättas i maskin, det bör därför undvikas. För att få bort oönskad lukt kan skorna ställas ute för lufttorkning.

Nike Free 5.0 - för ett explosivt löpsteg

Löpare rekommenderas att gradvis springa och gå in sina nya Nike Free 5.0, om de inte är vana vid den här typen av löparskor eller barfota-löpning. Detta för att denna typ av springande aktiverar musklerna på ett helt annat sätt än vanliga löparskor gör, och krop-pen kan behöva en viss tid att anpassa sig till det naturliga löpsättet. När du väl sprungit in skorna kan de hjälpa dig att använda dina fötter mer naturligt och explosivt vid din löp-ning, eftersom du har en mer nära kontakt med marken.

Sida 1 av 1

5 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK