Skor

|

Sida 1 av 1

Nike Free Run 3.0 - skor för dig som vill springa naturligt

Nike Free Run 3.0 är avsedda för att ge dig som löpare ett så naturligt löpsteg som möjligt. Det sker genom en extremt böjlig sula som ändå ger stötdämpning, samt genom det mjuka tyget i överdelen som låter foten ta plats i skorna, samtidigt som de smiter åt och ger stabilitet. Det finns många fördelar med denna typ av löparskor, bland annat har man uppmätt ökad stabilitet i musklerna runt tår, fot och ankel, samt en bättre balans.

Ökad muskelstyrka och balans i foten med Nike Free Run 3.0

När anställda på Nike såg löpare på Stanford springa barfota under träning föddes en idé inom företaget om att skapa skor som var en perfekt kombination mellan en normal löpsko och en barfotasko. Den skulle ha stötdämpning som en löparsko och greppet och böjligheten hos en barfotasko. Under flera år experimenterade man på Nike och fann att testgrupperna fick både ökad styrka och muskelmassa, samt större flexibilitet i tårna, fötterna och anklarna, men även generellt bättre balans. Under 2004 lanserades så den första Nike Free Run-skon, och Nike Free Run 3.0 är en utveckling av den.

Ta hand om dina Nike Free Run 3.0

Att ta hand om dina Nike Free Run 3.0 är viktigt om du vill att de ska hålla länge. Nike rekommenderar själva att du torkar av skorna efter löpturen för att ta bort smuts. Om fläckarna inte går bort med en lätt fuktad trasa kan du blanda i lite tvättmedel i vatten, doppa en trasa i lösningen och sedan torka av skorna med den. Viktigt är då att du torkar av skorna med vanligt vatten efteråt och låter dem självtorka, så kommer de hålla länge och ge dig många härliga löprundor.

Nike Free Run 3.0 - ett väldigt naturligt löpsteg

Nike Free Run 3.0 betyder egentligen att skon har den lägre graden av stötdämpning på Nikes 10-gradiga skala, där 1.0 betyder minst stötdämpning och 10.0 betyder mest stötdämpning. Det innebär alltså att Nike Free Run 3 ger dig ett väldigt naturligt löpsteg. Om du är ny för denna typ av löpning rekommenderas det att du går och springer in skorna långsamt, så att dina fötter och ben får en chans att bygga upp musklerna som behövs för denna typ av löpning. När du sedan är insprungen kan du njuta av explosivitet, stabilitet och balans med dina Nike Free Run 3.
×
×
Så skönt! Nu är den sparad!
Och där hamnade en favorit till i samlingen :)

16 träffar
För att hålla reda på vilka skor du har i varukorgen, vilken storlek du valt mm. använder vi så kallade cookies. Genom att fortsätta surfa på Footway.se godkänner du att vi gör det.×