Skor

13 träffar

Underground England -Punkmode på nytt sätt

Underground England kan bara sammanfattas med ett ord: Punk. Med sina unika modeller av populära skor som förknippas med punk och engelsk subkultur har de blivit populär genom en ny generation som uppskattar stilen och musiken som hör stilen till. Med modeller som Creepers, Winklepickers och de klassiska stövlarna med stålhätta, har skomärket bara vuxit med åren. Med en butik i trendiga Soho i London når de ständigt ut till trendmedvetna ungdomar från hela världen.

Underground England skor; Historiska fotdon

Skomodellerna som Underground England har i sitt sortiment är inte något nytt påfund, men däremot har man omarbetat dessa modeller för att passa den nutida urbana miljön. Creepers, till exempel, har fått sitt namn från engelska soldaternas ökenboots som de bar när de smög runt på nattliga besök hos damer i de ökända områdena kring Kings Cross och Soho 1945. Winkelpickers fick sitt namn från en skomodell som var populär för adeln på 1300-talet. Ju längre och smalare tån var på skorna, desto högre status hade man. Till slut blev tån så lång, att den försvårade gången, och skorna blev olagliga. Skorna fick ett uppsving igen på 80-talet, då åter helt lagligt. Stövlarna med stålhätta skapades ursprungligen för brittiska byggarbetare för att skydda deras tår. Stålhättan fick ett uppsving igen under grunge-eran i slutet på 80-talet och en bit på 90-talet, och är inte minst populära i Tokyos Harajukudistrikt.

Starka samarbeten med Undergorund England

Under åren har Underground England haft samarbeten med stora namn inom modevärlden så som Karl Lagerfeld, Mugler, Ashish och Izzue. Märket genomsyras av ett modernt nytänk och friska fläktar även hela tiden på väg in. Nya samarbeten listas flitigt på företagets egen hemsida och nya modeller kommer ut med en rasande fart. Allt från de mer klassiska stilarna till de utsvävande modellerna med djärva mönster och starka färger gör att detta är skor som tilltalar de som inte är rädda för att sticka ut och som vågar stå för sin stil.

Underground England online på Footway

Underground England skor hittar du på Footway bland alla tusentals modeller vi har att erbjuda! Klicka hem ett par idag, och med våra snabba leveranser kan du stila runt i dina nya dojor oftast redan nästa dag! Våga ta steget och köp de punkiga skorna från Underground England, och stick ut! Med 180 dagars öppet köp kan du tryggt handla hos oss, och med fri frakt och fria returer kan du känna dig lugn och trygg. Vi tar hand om dig som kund, så att du kan shoppa loss och veta att vi finns här för dig!

Sida 1 av 1

13 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK