Nokian Skor Online

0 träffar

Nokian skor står för komfort

Nokian skor är speciellt utformade för att aktivt utomhusliv. Komfort, kvalité och design kännetecknar varumärket och du hittar en stövel eller sko för alla användningsområden.

Skor från Nokia

1990 grundades det finska företaget Nokian footwear men dess historia sträcker sig tillbaka till 1898. Då startade några finska affärsmän en gummifabrik i Helsingfors och efter några år på marknaden började de tillverka gummistövlar som framgångsrikt konkurrerade mot de importerade ryska stövlarna. 1904 förflyttades fabriken till staden Nokia. Företaget utökade sina tillverkningsområden och förutom gummiprodukter engagerade man sig även inom industrin och telekommunikationer. Koncernens namn var nu Nokia Corporations. I slutet av 1980-talet beslutade man att varje del av företaget skulle ha sitt eget specialområde och nu grundades Nokian footwear. Nokian är på finska genitivformen för Nokia och Nokian sko betyder alltså sko från Nokia.

Nokian skor för alla utomhusaktiviteter

Hållbarhet, design och komfort kännetecknar Nokian stövlar. Med över 100 års erfarenhet kan de konsten att tillverka stövlar som håller högsta kvalitet. Fokuset är på vårt nordiska klimat och i sortimentet finns stövlar för alla våra årstider. Det finns ett par för i stort sett varje tillfälle och användningsområde såsom jakt, vandring och trädgårdsarbete men även designade modestövlar som passar för stadsbruk. Barnen har sin egen designade kollektion i Nokian barnstövlar som är speciellt utformade för växande barnfötter. Företagets storsäljare ""Tura"" är en multifunktionell stövel som är rymlig och varmfodrad och med en extra socka i kan den användas även kalla vinterdagar. De gamla klassiska modellerna ""Kontio"" och ""Hai"" samsas med många nya designer i familjen Nokian.

Vårda dina handgjorda stövlar

Varje par Nokian skor är noggrant tillverkade för hand. Att tillverka en gummistövel av god kvalité är en process i många steg. Det finns endast en handfull tillverkare i världen som har den gedigna kunskapen. Tillverkningen gör av skickliga yrkesmän mestadels i Centraleuropa. De finska designerna har full kontroll över alla steg i tillverkningen samt materialet. Det material som används är 100% vattentätt naturligt gummi och blandningen som används är en väl bevarad hemlighet. För att vårda dina stövlar kan du tvätta av dem emellanåt med en tvålvatten och en svamp. Låt dem torka i rumstemperatur och aldrig i torkskåp eller liknande. För att de ska behålla sin glans kan du använda Nokians rubber conditioner.

Nokian skor online på Footway

Stövlar för alla tillfällen hittar du hos Footway.se. Vare sig du cyklar, fiskar, jagar eller promenerar i stan är ditt bästa val kvalitetsstövlar som ger dig komfort för lång tid. Vi levererar snabbt och fraktfritt. Du har dessutom hela 180 dagars öppet köp. Klicka runt på vår sida nu för att botanisera bland alla snygga designer i vårt stora sortiment.

Sida 1 av 1

0 träffar
När du surfar här tillåter du cookies.×