Reebok Skor Online

358 träffar

Reebok är ett av världens största sportmärken och deras skor är inte bara populära i idrottsammanhang, utan syns överallt inom trender och mode. Här hittar du Reeboks sportiga idrottsskor, Reebok Classic är sidan för deras klassiska streetmodeller.

Döpt efter en antilop

Reebok föddes i Storbritannien i slutet av 1800-talet när Joseph William Foster började sälja löparskor. Han tyckte att spikskor passade alla, inte bara löparstjärnor, och sålde därför enklare spiskor till allmänheten. Under OS i Paris 1924 använde alla brittiska idrottare Reebok. Dock fick inte märket sitt namn förrän många år senare, närmare bestämt 1958 när grundarens barnbarn Joe och Jeff kikade i ett sydafrikanskt uppslagsverk. Där hittade de ”grey rhebok”-antilopen som fick ge märket sitt nya namn. Under åttiotalet kom aerobicsboomen och Reebok fick rejäl skjuts i och med deras Freestyle-sko som var designad för kvinnor och aerobics. Ansiktet utåt för både Reebok och Aerobics blev kvinnan bakom Step Aerobics: Gin Miller. 1983 sålde Reebok skor och sportkläder- och utrustning för 13 miljoner dollar.

Två giganter blev en

2005 köpte Adidas upp Reebok men behöll märket under det ursprungliga namnet. I och med uppköpet slogs två av de största sportmodeaktörerna samman – dealen gick lös på nästan 4 miljarder dollar. Den mynnade även ut i att Adidas ersatte Reebok som sponsor för NBA.

Smarta sportsatsningar

Sedan starten har Reebok satsat på många olika sporter – och blivit stora inom flera av dem. Det började med löpning, blev sedan aerobics och basket. På senare tiden har märket även lyckats med hamna i frontlinjen för nya sporter som drar enorma publiker. Bland annat har de varit med sen starten av Crossfit, tränings- och tävlingsfenomenet som tagit världen med storm sedan 2011. Här hittar du våra Reebok Crossfit skor.

En annan sport där Reebok engagerat sig är kampsport, och närmare bestämt i samarbete med den amerikanska organisationen Ultimate Fighting Championship (UFC). 2012 tecknades ett sexårigt kontrakt mellan parterna och Reebok är idag huvudsponsor för ligan. En deal som blev något omdiskuterad av flera skäl, bland annat då det kraftigt begränsade utövarnas chanser till egna sponsorer. En något mer känd idrott är baseball, där Reebok sedan 2004 är officiell huvudsponsor av skor. Reebok är också sponsor inom många andra sporter, som tennis och hockey.

Populära skor

Reebok har flera kända skor i sitt sortiment, som på ett eller annat sätt setts inom popkulturen. I samband med tidigare nämnda aerobicsboom kom Reebok Freestyle, som idag är känd inte bara för aerobics utan som även lyckats med konststycket att bli ett en av världens kändaste skomodeller. Du kan bland annat njuta av skon på Mick Jaggers fötter i videon till Dancin’ in the street. 1989 släppte Reebok Pump-modellen som blev en stor framgång. Skon är designad för basket men fungerar utmärkt till street modet. 2010 kom Reebok Zig som med sin tjocka, tandade sula fångade många blickar.

Reebok på Footway

På Footway hittar du hundratals par skor från Reebok, allt från sneakers, sportskor och löparskor för tjejer, killar och barn. Vi levererar blixtsnabbt, med fri frakt och retur. Givetvis har du alltid 180 dagars öppet köp. Vi hoppas du hittar dina nya Reebok-skor här hos oss.

Inlägg om Reebok
L
Lena -
K
Kerstin Erlandsson -
Visa fler inlägg
Sida 1 av 6

358 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK