Salomon, Skor

252 träffar

Salomon - det självklara valet för seriösa sportutövare

Salomon är ett av världens ledande märken för seriösa sportutövare. Under 65 år har företaget strävat efter att ständigt bryta ny mark inom området för design och kvalité. Resultatet är att deras kollektioner stadigt vuxit i popularitet bland skidåkare, bergsklättrare och snowboarders världen över. Salomon tillverkar i första hand kläder och skor för utförsåkning och längdåkning samt terränglöpning och många andra friluftssporter. Man använder sig av revolutionerande nya koncept vid tillverkningen av bindningar, stövlar, skidor och utrustning.

Strävan efter design och en ständigt växande prestanda

Genom innovativ design och stor prestanda levererar Salomon det senaste för de med aktiv fritid. Målet är att omvandla nya idéer till konkreta koncept och ständigt utvidga gränserna för vad som är möjligt. Man har länge legat i framkant inom sport och fritid där man inte hittills visat några tecken på att tappa styrka. Tvärtom inför man hela tiden nya kvalitetsnivåer inom sina kollektioner. Men stilen finns också där förstås. Salomon erbjuder rejäla stövlar och kängor i moderiktiga färger som rött, blått, svart och lila och för den som gillar en mer klassisk look har Salomon även jordnära modeller i grått, brunt, beige och vitt.

Från början ett franskt familjeföretag

Salomon har sitt ursprung i Annecy, i hjärtat av de franska Alperna. Företaget startades 1947 av skidentusiasten François Salomon, dennes fru och sonen Georges. Tillsammans har de designat många av marknadens första moderna bindningar för skidor. År 1997 blev märket en del av Adidas Group. Åtta år senare meddelade dock Adidas att de gått med på att sälja Salomon till Amer Sports i Finland för dryga 485 miljoner euros. Numera tillverkar Salomon produkter åt olika idrottsmarknader, inklusive utrustning för vandring, klättring, skidåkning och snowboard. Deras kollektioner säljs i över 40 länder på fem kontinenter. Tidigare tillverkade man inlines också men har inte släppt någon ny modell på flera år. Fortfarande anser dock åtskilliga inlinesåkare att Salomons modeller tillhör några av de bästa på marknaden.

Salomon online på Footway

Footway har ett brett sortiment av kängor, löpskor och boots från Salomon. När det kommer till skor för träning och idrott är kvalitet en faktor! Det finns många märken som tillverkar sportutrustning men det är inte många som når upp till den standard som finns i Salomons utbud.

Inlägg om Salomon
Christoffer Karlsson, Guide -
Christoffer Karlsson, Guide -
Visa fler inlägg
Sida 1 av 5

252 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK