Flip flops

|

Sida 1 av 6

Flipflops - ett grundläggande element i varje garderob

Idag är flipflops mer populärt än någonsin. Den klassiska flipflopen är en typ av gummisandal som oftast för tankarna till sol och bad men numera hittar du en uppsjö av modeller, färger och mönster som passar lika bra till semestershortsen som till en ledig festlook. Flipflops är också det perfekta komplementet till andra typer av skor. Efter en lång kväll i högklackat känns det skönt att kunna ta av sig klackarna och dra på sig ett par flipflops. Ett tips är att alltid ha med dig ett par flipflops i väskan om fötterna skulle behöva vila.

En sandal som är här för att stanna!

Flipflops är skor som länge har varit populära både hemma och på stranden. Det går nämligen knappast att välja fel när det gäller dessa coola sandaler som ofta kommer med en Y-formad rem mellan tårna. Valet av färg och mönster är nästintill oändligt! Här hittar du allt från korksandaler i läckert exotiska mönster, flipflops i klassisk modell med läderrem och rejäl sula för bättre stöd under hälen, snyggt leopardmönstrade varianter och glammigt guldfärgade modeller.

En historia som börjar i de gamla faraonernas Egypten

Det äldsta kända paret flipflops finns att betrakta på British Museum och beräknas vara från 1500 f Kr. Precis som idag tillverkades flipflops i en mängd olika material men framför allt har man hittat varianter gjorda i papyrus och palmblad. Den moderna flipflopen blev populär främst i USA efter slutet på andra världskriget efter att japanska soldater fört in dom i landet. Havaianas, ett klassiskt och välkänt varumärke, skapades 1962 i Brasilien av landets största skomärke Alpargatas. Senare under tidigt 70-tal kom Rainbow-sandalerna ut, en desto mer slitstark modell från Kalifornien. Numera erbjuds flipflops i en mängd olika stilar och används av människor i alla åldrar, oftast i lediga sammanhang. Yngre generationer tenderar alltmer att bära flipflops till mer formella events, medan äldre generationer ofta uppfattar detta som ett tecken på lättja och brist på stil. I slutändan är det nog ändå en fråga om personlig smak och stil. Så länge du trivs och känner dig snygg i dina flipflops kan det knappast bli fel.

Flipflops online på Footway

Footway har ett brett sortiment av flipflops från klassiska märken som Havaianas, Crocs och Adidas Originals. Det finns ett gott rykte kring frakttider och service när det kommer till Footway och du kommer få all support i jakten på ett par snygga flipflops.

×
×
Så skönt! Nu är den sparad!
Och där hamnade en favorit till i samlingen :)
Rensa allt

342 träffar
För att hålla reda på vilka skor du har i varukorgen, vilken storlek du valt mm. använder vi så kallade cookies. Genom att fortsätta surfa på Footway.se godkänner du att vi gör det.×