Skechers, Skor

416 träffar

Skechers bildades i början 1990-talet när Robert Greenberg och sonen Michael bestämde sig för att skapa ett sportigt och funktionellt märke. Robert hade stor erfarenhet av skoföretag då han tidigare startat och framgångsrikt drivit LA Gear. Tillsammans med sonen satte han siktet på skateboardskor och funktionella stövlar. Idag är de USA:s näst största skomärke och tillverkar skor inom en rad discipliner. Följdaktligen har de skor inom 3 000 olika stilar, för tjejer, killar och barn.

Mångbottnade inriktningar

I och med att Skechers har vuxit och hittat en bredare publik, har de även delat upp sig. Genom olika inriktningar kan man enklare specialisera sig inom respektive område och tillverka skor bättre lämpade för just det! Skechers två kategorier är ”lifestyle”, där BOBS och Relaxed Fit-skor ingår och ”performance” som är mer inriktat på sport – här ingår bland annat Skechers GOrun och GOwalk-skor. Med andra ord finns det Skechers för alla.

Näst störst i USA

Det som började i New York finns idag nästan överallt. Skechers har nästan 7 000 anställda, inkomster på över 60 miljoner dollar och säljer skor och kläder i 120 länder. Inte så illa pinkat av ett företag som först såg dagens ljus i början av 1990. Faktum är de, 2014, var USA:s näst största skomärke – särskilt intressant med tanke på att många i till exempel Sverige inte hört talas om dem.

Förra året berättades det om satsningar i Sverige via Skechers danska importör, Sports Connection. Då berättade deras vd, Peter Jorgensen, för tidningen Footwear News att Skechers Performance har en ”enormt hög innovationstakt” – en av anledningarna till att satsa hårdare i Sverige och Norden. Då låg löpningen i fokus och Sports Connections marknadsansvarige, Marianne Lassen, berättade:
- Vi vet att vi har skor som fungerar och nu ska vi berätta det för alla löpare i Sverige.

Skor för stjärnor

Skechers har flera samarbeten med många stjärnor – och många av kändisarna syns i de snygga skorna. Bland annat världens kändaste trummis; Ringo Star; från beatles har synts i Skechers, och så har även multisäljande sångerskan och artisten Demi Lovato. Andra kändisar och sportstjärnor som fastnat för märket är footballstjärnorna Joe Montana och Joe Namath, baseballstjärnorna Pete Rose och Mariano Rivera och boxningslegenden Sugar Ray Leonard. Även marathonlöparen Meb Keflezighi gillar Skechers.

Skechers på Footway

Tack vare Skechers enorma utbud och stora mångsidighet, har vi fyllt hyllorna med deras skor. Hos oss hittar du löparskor, sportskor, kängor, sneakers, sandaler och mycket annat. Det finns en anledning till att Skechers är USA:s näst största märke: de har något för alla!

Inlägg om Skechers
K
Karin -
R
Rose -
Visa fler inlägg
FÅ KVAR
Sida 1 av 7

416 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK