Chukka sneakers

213 träffar

Chukka sneakers – en ny typ av sneakers

Chukka sneakers är förmodligen den enda typ av skor som faktiskt går att använda både i öknen som i stan. Designen på skorna i kombination med en rejäl gummisula har gett chukka sneakers ett fashionabelt utseende samtidigt som det är en väldigt praktisk och bekväm sko att gå i. Det här är sneakers för de som gillar att klä sig ledigt och elegant men samtidigt ställer höga krav på kvalitet och komfort.

En perfekta blandning stil och komfort

Chukka är synonymt med kvalité, stil och komfort. De flesta modeller av chukka sneakers tillverkas i klassiska färger vilket gör att de passar lika bra till arbetskostymen som till en snyggt avslappnad jeanslook. Designen är enkelt elegant och påminner ofta om den sportinspirerade Oxford-stilen. Det går att välja bland en mängd olika modeller som kommer både med och utan snörning, i material som läder och mocka. Dess eleganta form och tunna sula gör att det känns lika rätt att använda ett par chukka sneakers hemma som tillsammans med byxor och kavaj för en trevligt avslappnad känsla.

En Polo-inspirerad sko

Termen ""chukka"" som givit namnet åt chukka sneakern kommer från polo (sporten, inte det välkända märket). Inom polo, är en chukka (eller ""chukker ') ett spel som varar i sju minuter. Varje polo-match består typiskt av fyra till åtta chukkas. Anledningen till att chukka sneakern fick sitt namn därifrån är att den liknar de sportskor som bärs av polo spelare. Den traditionella chukka sneakern har två eller tre öglor maximalt, men under de senaste åren har märken som Nike fått traditionalisterna att darra med sina modeller med sex öglor. Hertigen av Windsor bar chukka sneakers redan 1924 under en resa i USA, vilket bidrog till att sneakern blev känd på andra sidan Atlanten. En variant av chukka sneakers är chukka boots, kända även som ökenstövlar. Istället för lädersula har dessa stövlar gummisulor för ett bättre grepp i ökenterräng. Efter andra världskriget, startade Nathan Clark skoföretaget Clarks som introducerade chukka stövlarna för en bredare kundkrets.

Chukka sneakers på Footway

Footway har ett brett sortiment av chukka sneakers. Hundratals modeller från Vans, Ecco och Lacoste finns med i utbudet. Dessutom kan du finna moderna, svensk-designade chukka sneakers. Vi tar regelbundet in skor som kan komplettera och bredda din garderob. Detta är ett tillskott som finner sin plats hos de allra flesta och som ofta bärs dagligen! "

FÅ KVAR
FÅ KVAR
Vivi Black
FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
Sida 1 av 4

213 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK