Ten Points, Skor

287 träffar

Ten Points – skandinavisk design för världen

Ten Points grundades i Norrtälje norr om Stockholm 1983 av Antonio Gonalves och den första kollektionen lanserades 1985. Visionen var att skapa kvalitetsskor som skulle få varje användare att framhäva sin personlighet och att känna sig speciell. Redan första kollektionen blev en succé och designen har förfinades för varje ny säsong. Trendkänslighet blev snart varumärkets huvudsakliga designstrategi. De senaste åren har företaget blivit ett av Skandinaviens mest köpta varumärke. Ten Points levererar skandinavisk design med hög komfort.

Med fokus på kvalitet

I en tid när allting så snabbare och tempot ständigt ökar, tar Ten Points ett steg tillbaka. Alla skorna tillverkas nämligen omsorgsfullt och för hand i Europa, de flesta i Portugal. Tack vare det känns skorna unika och genomarbetade. Hela processen från att välj att välja skinn, skära mönster, och sätta samman utsidan till att sammanfoga de olika delarna till en sko görs för hand – även snörningen. Majoriteten av skorna tillverkas i vegetabiliskt, garvat skinn.

Trots den omsorgsfulla behandlingen hinner Ten Points med att tillverka många skor, i flera olika modeller. Ten Points tillverkar nämligen kängor, sandaler, sneakers, stövlar och många andra skotyper. Deras skor görs även i flera härliga färger, så du kan enkelt hitta något som antingen tonar ner eller piggar upp din stil. Det stora utbudet gör det också enkelt att hitta något som passar för alla årstider och till alla plagg.

Från Norrtälje till Ängelholm – och världen

Idag finns Ten Points huvudkontor i Ängelholm i södra Sverige. Flytten från Norrtälje utanför Stockholm tog vid då familjen Olofsson tog över företaget. I och med ägarskapet skedde många förändringar, bland annat flyttades allt tillverkning från Indien till Europa och man satsar idag inte lika hårt på volym som tidigare, istället får kvaliteten större spelrum.

Näst på tur står ytterligare internationella satsningar. Idag finns Ten Points över hela Europa via e-handel och i fysiska butiker i 12 länder, men efterfrågan är stor och företaget har till och med valt att tacka nej till potentiella marknader – allt för att växa långsamt och behålla kontroll över kvalitén på skorna.

Den ökande efterfrågan beror till stor del på den skandinaviska, enkla designen. Ten Points blev uppmärksammat av trendbyrån WGSN i samband med utställning på mode- och skomässan Micam Shoe i Milano. Bland 1 500 varumärken valdes Ten Points till de bästa. Tictail, som står bakom flera populära pop-up-butiker, resonerade likadant och valde ut Ten Points framför 60 000 andra märken till sin butik i New York.

Ten Points online på Footway

På Footway har vi samlat hundratals skor från Ten Points.

Snygga stövlar,

trendiga kängor,

somriga sandaler och mycket annat. Vi hoppas du hittar dina nya favoritskor i skandinavisk design från Ten Points.

Inlägg om Ten Points
L
Lena -
J
Jonna -
Visa fler inlägg
FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
Sida 1 av 5

287 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK