Skor

113 träffar

Tiger of Sweden – äkta svensk design

Tiger of Sweden står för minimalistisk design med moderna inslag. Tiger-Men och Tiger-Women kollektionerna tilltalar i första hand modemedvetna citymänniskor med hög inkomst som älskar en avslappnat lyxig stil. Tiger Jeans tilltalar däremot en yngre åldersgrupp som söker uttrycka sig genom färg och form.

Skor med mycket design för både män och kvinnor

Det som skiljer Tiger of Sweden åt från andra liknande märken är deras ""A Different Cut"" filosofi. ""A Different Cut"" är ett uttryck för det som går utöver vad man kan åstadkomma med tyger, sax, tråd, och stygn. ""A Different Cut"" är ett sinnestillstånd som uppmuntrar till innovation och kreativitet, något som tydligt genomsyrar deras skokollektioner. Här finner du bland annat höga sneakers i flätat skinn, eleganta slipins och stilrena stövletter. Ett par coola sneakers från Tiger of Sweden i vita och sandfärgade toner passar bra till en sliten jeansbyxa eller ett par leggings med linneblus för en mysig vårlook. Eller varför inte matcha ett par glossiga slipins i skinn med dragkedja och spetsig tå till den propra arbetskostymen? Tiger of Sweden har skor för alla tillfällen i både klassiska modeller och lite tuffare skandinavisk-inspirerad design.

Från Uddevalla till resten av världen

Tiger of Sweden grundades 1903 i Uddevalla av skräddarna Markus Schwarmann and Hjalmar Nordström. Från början hette företaget ""Tiger of Uddevalla"" och var ett konfektionsmärke. Endast kläder för herrar tillverkades på den tiden och målgruppen var då i första hand äldre män. 1993 ändrar Tiger of Sweden profil genom att gå ett steg längre med en tydlig vision av att ""ta kostymen från banken till gatan"". Tanken var att kunna nå ut till nya målgrupper och göra företaget mer lönsamt genom att lägga mer fokus på design. Från att ha tillverkat skräddarsydda kläder gick Tiger of Sweden över till att bli ett av Sveriges ledande modeföretag med kollektioner för både män och kvinnor. Idag räknar varumärket med drygt 1200 återförsäljare världen över. Sedan 2003 ägs Tiger of Sweden av danska IC Group.

Tiger of Sweden online på Footway

Footway har ett brett sortiment av skor, stövlar och sandaler från Tiger of Sweden med en stor variation av olika modeller och färger. Sedan företaget grundades har de gått igenom en rad trender och epoker vilket gett stor erfarenhet om alla sorters kläder och skor. Utbudet från Tiger är stort och de flesta hittar vad de söker På Footway kan du hitta skor från Tiger of Sweden genom att ange skostorlek och avdelning. Vi är säkra på att du kommer att bli nöjd!

Venice H2 White
REA
Sida 1 av 2

113 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK