Ulle Skor Online

26 träffar

Ulle skor i naturmaterial

Ulle skor tillverkar mjuka och mysiga tofflor i ull som tack vare materialets egenskaper är sköna både under sommar och vinter. Ett svenskt företag som värnar om hantverk med kvalité.

Historia från Ryssland till Borås

Som hörs på namnet tillverkar företaget sina produkter i ull. I över hundra år har familjen Otto ägt och drivit Ulle tofflor. Då som nu produceras skorna i samklang med naturen, efter grundaren Emil Ottos vision år 1898 i ryska Goslar. Han började sin karriär i textilföretaget som snart utvecklade till att producera strumpor och skor. Idag drivs av företaget i fjärde generationen från textil- och klädstaden Borås i hjärtat av Västergötland. I sortimentet tillverkas kollektioner som passar hela familjen, ung som gammal uppskattar de mysiga tofflorna som är bekväma och lika sköna att tassa omkring i inomhus som att ha på sig ute i trädgården. Materialet tål verkligen att användas och vara med i vardagen.

Ulle skor med varierat utseende

Ulle producerar tofflor för barn, dam och herr. De är både snygga och så bekväma, att när du väl satt dina fötter i ett par Ulles kommer du inte vilja ta ut dem. Ulle damtofflor görs i en mängd färger, både i traditionell design och en variant med tovade blommor på ovansidan som dekoration. Kollektionen Ulle Mohair är tillverkad i 100% mjukt mohairull och har ett mer fluffigt utseende än Classic-kollektionen. För männen finns Ulle herrtofflor och modellen Grizzly är en snygg variant i mörkgrått med en sula i kork som snyggt bryter av. Allt ull som används har tovats, tvättas och sedan stickats för att ge toffeln dess karaktär.

Ull som material

Ulle skor använder 100% ren ny ull. Ullen tas om hand direkt från nyklippta får och är en verklig naturprodukt. Den har en självreglerande temperatur som värmer det det är kallt och kyler när det är varmt. Fukten absorberas invändigt och stöter bort vatten på utsidan, det är så fåren klarar sig i alla väder och samma egenskaper gäller för dina skor. För att få skorna rena kan de tvättas i 30 grader i tvättmaskinen. Låt de sedan lufttorka, men forma de gärna genom att sticka i foten när de fortfarande är fuktiga. I äldre tider kunde ull vara ett stickigt material, men inte längre. Ulles skor är mjuka och det stickade materialet formar sig efter din fot och ger en skön känsla.

Ulle skor online på Footway

Köpa Ulle tofflor gör du enkelt med vårt sökverktyg online på Footway. Letar du efter sköna skor till dig själv eller efter en värmande present? Skor från Ulles kommer bli uppskattade som gåva. På vårt stora lager har vi hundratals märken som skickas med snabba leveranser ut till dig som kund. Vi erbjuder dessutom fri frakt och fria returer på ditt köp.

Inlägg om Ulle
L
Lotta -
I
Ingela Wiseman -
Visa fler inlägg
Sida 1 av 1

26 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK