Stor modeexportör

Vagabond är ett svenskt mode- och skomärke med målet att styla och inspirera över hela världen. Varje dag föds nya stilar i deras unika studio, med öga för kvalité, hållbarhet och detaljer som gör skillnad.

Tekniker från kontinenten

Företaget grundades för nästan 50 år sedan och först tillverkades endast herrskor. I början av 1990-talet befann sig Vagabond plötstligt vid de grönskade slätterna i Italien, nära skomakeriets högborg och där hämtades stora delar av inspirationen – Vagabond hade designkontor i både Portugal och Italien. Precis som många andra företag var det platser utmärkta för att finna tekniktips, inspiration och lära sig om skotillverkning. Idag tillverkas även damskor och Vagabond erbjuder vackra skor med modern, spänstig design. Märket finns i 42 länder och Vagabonds kreativa chef Marie Nilsson Peterzén har sagt att de ”går vår egen väg och följer vår egen tro”. Man strävar efter plagg inspirerade av high fashion för vardagligt bruk - med Vagabond ser man stilren ut i vardagliga kläder.

Djupa inspirationskällor

Marie Nilsson Peterzén har sagt i en intervju med sajten lvl3media att inspirationen hämtas från mer än bara mode. På Vabagond kastar man intensiva blickar till filmvärlden, musik, ariktektur och ”annat som pågår i världen”. Ett givande sätt att bredda visionerna för mode i allmänhet och skor i synnerhet. 2012 valde Vagabond att ytterligare förnya tonen sin kommunikation. Genom modellerna Clara Paget och Bill Huxley, som använde sin egen stil, fick märket god uppmärksamhet. Marie Nilsson Peterzén kommenterade kampanjen med att ”vi är en del av våra kunders vardag” – ett uttalande som inte bara berör en affärsidé utan även varifrån inspirationen kommer.

Vild nyfikenhet

Namnet Vagabond betyder ungefär resenär, bohem eller nomad. Ett talande namn för märket som bygger mycket av sin design på en nyansrik nyfikenhet – en vilja att se vad som finns bakom nästa hörn utan att stanna upp. Dock betyder inte de höga ambitionerna att Vagabond-skorna endast är för särskilda tillfällen. Skorna tas fram för vardagen, och allt designarbete sker via det lilla kontoret i Varberg och sedan tillverkas skorna i Vietnam.

Vagabond lägger mycket tid och kraft på miljön och arbetar med reglerade kemikalier vid tillverkningen av skorna, de är också medlem i initiativet Swedish Shoe Environmental Initiative, ett nätverk som aktivt jobbar för för miljöhänsyn vid skoproduktion. De stöder även olika organisationer som arbetar för en bättre värld, som till exempel UNICEF, Läkare utan gränser, SOS Barnbyar och många andra.

Vagabond är en av våra populäraste märken och vi har flera modeller att välja bland. Vi hoppas att du hittar precis vad du är ute efter!

Vagabond skor online

|

Sida 1 av 11

×
×
Så skönt! Nu är den sparad!
Och där hamnade en favorit till i samlingen :)

Välj storlek för att visa skor som passar dig!

Avdelning
VarumärkeVagabond
Mina favoriter
  • Här så kommer alla dina favoritskor sparas!
För att hålla reda på vilka skor du har varukorgen, vilken storlek du valt att filtrera på mm. använder vi så kallade cookies. Genom att fortsätta surfa på Footway.se godkänner du att vi gör det.×