Viking, Skor

17 träffar

Viking gör skor för äventyr

Norska Viking har sedan 1920 specialiserat sig på 100 % vattentäta gummistövlar och kängor för det nordiska klimatet. Alla Vikings stövlar och skor är funktionella, hållbara och håller fötterna varma och torra oavsett väder. Det unika Gore Tex-lagret gör att foten hålls varm och torr men samtidigt låter foten andas. Viking riktar sig till barn och vuxna och erbjuder en bred kollektion med vattentäta skor och stövlar anpassade för de olika säsongerna. Framförallt är barnskorna mycket populära och Viking har stor erfarenhet och expertis om barnskor.

Ett av Norges största

Viking gör både buxna redo för staden och naturen. Tack vare flera anpassade teknologier klarar deras skor av allt från regn till kyla. Allt började på 1920-talet, då bildades nämligen A/S Askim Gummivarefabrikk och det tog bara fyra år innan företaget producerade fler än 600 000 par skor, man började även att exportera till övriga Europa.

Under början av 1950-talet var företaget ett av Norges mest framgångsrika och tjugo år senare, 1973, flyttades tillverkningen till asien helt och hållet.

Sedan dess har märket vuxit och vuxit. Idag är Viking populära och omtyckta tack vare sina mångsidiga modeller och innovativa lösningar.

Viking och Gore-Tex

Det är ingen slump att Viking fungerar i alla väder. De arbetar utifrån flera olika Gore-Tex-teknologier i sina många modeller, allt för att låta foten vara torr och varm när så behövs. De tre största teknologierna är Performance comfort, Extended comfort och Insulated comfort. Häng med så tar vi en närmare titt på dem.

Performance comfort

När det vankas lite mer actionfyllda aktiviteter eller lekar passar det här membrandet perfekt. Det är anpassat för olika temperaturer som kan skifta snabbt. Fötterna hålls varma och torra även om det blir blaskigt blött ute. Du behöver inte oroa dig för att fötterna ska svettas, med hjälp av performance comfort så andas dem och du slipper onödig fukt på insidan.

Extended comfort

Här finns Vikings skor för vardagslivet och de är därmed anpassade för ett brett område. För att materialet ska trivas bäst bör du använda skorna i lite snällare väder. Precis som i performance comfort andas dina fötter och skorna känns konstant bekväma. Den här teknologin används både för inomhus- och utomhusskor.

Insulated comfort

När det vankas vinter är insulated comfort ett förstahandsval. Tack vare ull och andningsbar isolering hålls dina och barnens fötter ordentligt varma när minusgraderna kryper sig på. Membranet är ordentligt hållbart så det är bara att leka loss.

Viking ger dig bättre grepp

Varma skor som andas på vintern är förstås jätteviktigt, men man vill ju helst inte halka när man är ute och äventyrar. Därför använder Viking sig av UGC (Ultimate Grip Concept), deras egna sulteknik som erbjuder ett ordentligt grepp och minskar risken för halka. Förutom detta erbjuder även sulorna ordentligt med dämpning och stabilitet.

Greppteknologin var från början till för endast terrängstövlar men idag används den på flera av Vikings modeller. Den är också anpassad efter skotypen och dess aktivitetsområde.

Viking ger dig värme

När det blir riktigt kallt, ända ned till minus 40 grader, ska du kika på Vikings termostövlar. Tack vare polyuretan och luftbubblor i stövlarna så håller de värmen även när vargavintern hälsar på. Andra födelar som bör nämnas är att de väger lite, är sömmfria och biologiskt nedbrytbara.

Viking online på Footway

Vi kan prata om Viking i evigheter. Om deras smarta BOA-system för skor utan klassisk snörning, om deras handtillverkade gummistövlar i naturgummi, om Surround-teknologin som låter dina fötter andas underifrån och om massa andra roliga saker. Men det bästa är att du provar själv. Vi har samlat över 200 par Viking-skor här på Footway – och hoppas så klart att du hittar ett par nya favoriter oavsett väder, årstid och aktivitet.

Inlägg om Viking
J
Jenny -
M
Maria -
Visa fler inlägg
Bergen Black/Lime
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
Dnt Toffel Red
3 FÖR 2
Touring Hi Black
3 FÖR 2
3 FÖR 2
Seilas White
3 FÖR 2
Full Klaff
3 FÖR 2
Balder Black/multi
3 FÖR 2
Lillesand M Black
3 FÖR 2
Sida 1 av 1

17 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK